Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ангел Кунчев отговори на обвиненията на Атанас Мангъров към щаба

10 май 2020, 10:30 часа • 10672 прочитания

"Тежки обвинения отправя към нас доц. Мангъров. Той има правото на свое мнение. Според мен всичко, което се случва по света, го опровергава ежедневно". Това заяви пред Нова телевизия главният здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. д-р Ангел Кунчев.

"Но едно е да защитаваш своята теза, друго е да взимаш решения, които са изключително тежки", посочи той.

Доц. Кунчев е категоричен, че първо трябва да се мисли за здравето на нацията. Затова не бива да се взимат важни решения само на "базата на собствените си разсъждения".

Той напомни, че у нас разпространението на заболяването е в норма, като, за щастие, сме избегнали сценария в Италия и САЩ.

Кунчев коментира, че хората са показали дисциплина. Той похвали граждани, които са спазвали освен стриктно заръките на Щаба, но и повече от това, като например категорично са изключили възможностите за събиране с хора или възрастните си роднини.

Доц. Кунчев намира за нормално връщането на наши сънародници от чужбина. Той подчерта, че българите знаят, че извън България няма да получат необходимата грижа или в създалата се ситуация може да останат на улиците.

Специалистът обаче не приема начина, по който те лъжат, че са заразени или това, че не уведомяват по надлежния ред българските власти, за да може да се помогне и на болните, и на техните близки.

Доцент Кунчев вдъхна оптимизъм, че почивката на българите няма да е мираж. Обясни, че при спазване на всички мерки, лятото може да се ходи на море.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес