Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Андреева: Съкращаваме 10% администрация, вчера допуснахме техническа грешка

22 август 2013, 10:20 часа • 16717 прочитания

Няма да съкращаваме медицински лица, а администрация. Така здравният министър Таня Андреева за пореден път от вчера насам поясни новината за съкращения в здравеопазването.

В студиото на ТВ7 тази сутрин Андреева определи съобщението на Министерство на здравеопазването като техническа грешка и обясни: „Касае се за 10% съкращение в общата администрация на всички второстепенни разпоредители, които се финансират от бюджета на Министерството на здравеопазването. Това всъщност е поетият от правителството ангажимент за намаляване на държавната администрация, която през последните четири години се е увеличила с над 10 000 души. Това я прави твърде раздута и много тромава в оперативен план. Очевидно понякога една чиновническа грешка може да предизвика по-тежка ситуация, затова трябва да бъдем внимателни".

Министър Андреева увери, че заедно с колегите си полага огромни усилия за стабилизиране на здравеопазването, за промени в спешната помощ и в психиатричните клиники, които са единствените лечебни заведения на пряко подчинение на Министерство на здравеопазването, предаде Агенция Крос.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес