Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са храните и напитките, които НЕ трябва да консумирате сутринта на 1 януари

01 януари 2023, 07:10 часа

След новогодишната нощ някои страдат от махмурлук, а други от преяждане. Как да помогнете на тялото си в първия ден от новата година, какво не можете да пиете и ядете, за да не влошите ситуацията?

Храните и напитките, които не трябва да консумирате сутринта на 1 януари 

Разбира се, по-добре е да не злоупотребявате с алкохол и още повече да не смесвате различни видове силни напитки в празничната нощ. В никакъв случай не започвайте сутринта с алкохол. 

5-те най-богати на витамини храни, които трябва да ядете по време на диета

Също така не се препоръчва да пиете кафе сутрин и да ядете цитрусови плодове. Кафето може да причини дехидратация, а мандарините, портокалът или грейпфрутът могат да раздразнят лигавицата на стомаха.

Освен това не трябва да ядете мазни храни и още повече салати с майонеза, които са останали от новогодишната нощ. Особено ако сте забравили да ги приберете в хладилника.

За да възстановите електролитния баланс сутринта на 1 януари, можете да пиете суроватка, чиста вода, ябълков сок или сок от горски плодове.

Лекар: Тези храни са лек за черния дроб, яжте поне 1 от тях всеки ден

Билков чай ​​с джинджифил ще ви помогне да се справите с последствията от консумацията на алкохол и тежка храна в новогодишната нощ.

За закуска е по-добре да заложите на омлет или бъркани яйца с домати. Можете да започнете сутринта си с овесени ядки. Добър вариант е и леката пилешка супа.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес