Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три партии в свирепа битка за Сърница

13 март 2015, 07:49 часа • 15864 прочитания

Изборите в Сърница, които предстоят съвсем скоро, се явяват генерална репетиция преди местния вот в България през есента.

Според кандидатите на ГЕРБ и Реформаторския блок има раздаване на „помощи”, за да се гласува за кандидата на ДПС. Опитват се да карат хората да гласуват заради религията, казват от ГЕРБ. В Сърница хората са масово мюсюлмани. А на предните избори Делян Пеевски е платил абитуриентските балове на цяла Сърница. Не беше той, парите бяха от субсидията на ДПС, казват хората пред Нова телевизия.

Оказва се, че там основният поминък е дърводобива. И големият проблем – няма „Спешна помощ”, няма пожарна. В момента там кмет е кандидат на ГЕРБ.

Според ДПС причината те да нямат кмет е, че хората били сплашвани и чрез икономически натиск ГЕРБ си осигурил гласове. От ГЕРБ, естествено, отрекоха. От Реформаторския блок обаче потвърдиха думите на ДПС за натиск, без да уточняват кой е натискал. Натискът обаче идвал от горското стопанство, от общински фирми.

И трите основни партии казват, че подкрепят общината. А само от ДПС заявиха, че ако има балотаж и те не са на него, биха помислили за подкрепа към някоя от другите партии.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес