Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 2 години прекъсване в Ивайловград връщат кулинарния празник

02 септември 2022, 15:57 часа • 3249 прочитания

След двугодишна пауза, породена от ковид-кризата, обичаният от всички в района на Ивайловград фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Кулинарното наследство на Тракия” се завръща на 3-ти септември.

Началото е от 17 часа на площад „Тракия“ в Ивайловград. Ще участват основно местни производители на храни. Очакваме гости от побратимения ни град Лонго – Франция, заедно с кмета на града“, казват от общината.

Друг важен гост на събитието ще е шеф готвач Николай Илиев, който ще демонстрира по първоначална информация десерт с фламбиран ананас, ще има и изненади. Доброто настроение пък е поверено на Жоро Любимеца.  

„На 3 септември Ивайловград за девета поредна година ще посрещне вкусовете на Тракия, от Арда до Егея! И затова се обръщам с безкрайна благодарност към всички вас, с които заедно ще сътворим поредното издание на Международния кулинарен фестивал „Кулинарното наследство на Тракия“...към всички Вас, които ще бъдете сърцето и душата на този празник. Знам само една мерна единица, която може да остойности това раздаване - и тя се казва „любов”! Любов към родния край и осъзнаване на това, че съдбата му е в твоите ръце!“, написа в профила си кметът Диана Овчарова.

Досега осем години, с изключение на 2020-та и 2021-ва, фестивалът „Кулинарното наследство на Тракия” събира в Ивайловград професионални готвачи и любители от България, Турция, Гърция и дори от Франция. Той стана популярен и като място за среща на занаятчии и фолклорни изпълнители от региона и чужбина.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес