Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата стартира досъдебно производство срещу кмета на Хасково

16 юни 2015, 16:00 часа • 8357 прочитания

Окръжната прокуратура в Хасково започна досъдебно производство срещу кмета на града Георги Иванов за престъпление по служба, предаде БГНЕС.

Причината за производството са обстоятелства относно "Стадион Хасково". Разследването срещу Иванов е за това, че в периода месец юни – месец декември 2014 година като длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, е нарушил служебните си задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, с цел да набави за другиго облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Хасково.

Прокуратурата ще разследва законосъобразността при разходване на средства по ремонта и разплащането на обект "Стадион Хасково", както и произхода на средствата, с които е осъществено строителството. Ще се проверява възлагана ли е обществена поръчка, спазена ли е процедурата, разходвани ли са законосъобразно общинските средства, съобразно извършените СМР по ремонта. Ще бъдат назначени съдебно-икономическа и инженерно-строителна експертизи.

От прокуратурата уточняват, че разследването е започнало след извършена проверка от ОДМВР-Хасково по повод излъчен репортаж по bTV.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес