Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Ивайловград представи новата програма за енергийно обновяване

11 февруари 2023, 17:10 часа • 1598 прочитания

Ръководството на Община Ивайловград проведе среща със собственици и членове на етажната собственост, на която бе представена новата програма за саниране на многофамилни жилищни сгради.

Целта бе заинтересованите страни да получат информация по достъпен начин за процесите, през които трябва да преминат.

По време на срещата, бяха дискутирани условията за кандидатстване, допустимите сгради и начините за разработване на проекти.

Процедурата "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“, е добра възможност, която ще осигури на гражданите 100% безвъзмездна финансова помощ за саниране на многофамилни жилищни сгради, както и продължение на предходните програми по същата дейност.

Според условията, допустими за кандидатстване са многофамилни жилища. Сградите трябва да имат най-малко четири самостоятелни обекта на повече от един собственик.

Сред допустимите дейности са подмяна на дограма, топлинно изолиране на външни стени, покриви, подове, ремонт на общи части на системите за отопление, охлаждане и вентилация на сградата.

Набирането на проектни предложения по настоящия етап на процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“ ще приключи на 31.05.2023 г.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес