Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова детска площадка с дарение от "Екопак" откри кметът на Димитровград

05 юни 2019, 15:12 часа • 5482 прочитания

Изцяло нова детска площадка откриха днес кметът на Димитровград Иво Димов и изпълнителният директор на „Екопак България” Тодор Бургуджиев. Събитието се проведе в Световния ден на околната среда и събра десетки деца и техните родители, дошли да се радват на новата придобивка, която се намира на бул. ”Трети март”, зад бл. 4 и 6.

Това е третата подобна съвместна площадка, която организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки изгражда в Димитровград съвместно с общината. Комбинираните детски съоръжения във формата на крепост, люлки, въртележка, клатушки и провокативни форми за катерене на стойност 22 000 лв. са дарени от „Екопак”. Община Димитровград инвестира близо 100 000 лв. в ремонта на цялостното облагородяването на терена. Поставена е ударопоглъщаща настилка, нови пейки, кошчета, чешма и изградени нови алеи.

„Това е третата ни съвместно изградена детска площадка в Димитровград, с която ще продължим нашето съвместно и ползотворно сътрудничество”, каза Тодор Бургуджиев. Иво Димов сподели, че помни площадката от детството си и се радва, че я вижда пълна с деца. „Успяхме да превърнем това място в красиво и привлекателно, но апелът ми към всички е да го пазим”, допълни кметът на Димитровград.

Изпълнение на тематични песнички от децата от детските градини „Слънце” и „Звънче” превърнаха събитието в истински празник. Накрая всички деца бяха зарадвани от кмета и изпълнителния директор на компанията с детски книжки.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес