Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Ивайловград посети побратимения град Лонго във Франция (СНИМКИ)

18 май 2023, 15:55 часа • 2591 прочитания

Кметът на община Ивайловград г-жа Диана Овчарова, заедно със заместник-кмета на община Ивайловград Светла Моллова, взеха участие в официалната церемония по честването на 20 години от създаването на Комитета по побратимяване на гр. Лонго, Франция. В събитието участие взеха и побратимените градове Наленчов и Тарнов (Полша), както и Карцаг (Унгария).

Община Ивайловград подписа споразумение по побратимяване с град Лонго преди 13 години.

През този период двата града непрекъснато укрепват приятелството си. Ивайловградчани многократно посещават Лонго, представяйки своята култура, традиции и обичаи, и обратно. Създават приятелства.  

Лонго е община в региона Hauts-de-France. Площта му от 3,4 km²  и се намира в долината на Авре, приток на Сома. Пейзажът му е белязан от създаването на изкуствени езера във влажни зони от 14 век за извличане на торф, които впоследствие са заменени от пространства, предназначени за пазарно градинарство, пресечени от канали.

През 19 век мястото е било важен железопътен възел по линията Париж-Лил, докато гарата Амиен е нещо като задънена улица. Дълго време Лонго е бил железопътен град.

Сега - с близо 5600 жители, с бизнес и търговски зони, градът е заменил упадъка в железопътната дейност и предлага голямо разнообразие за прекарване за свободното време.

Още от Ивайловград: 

Община Ивайловград договори още атракции

Туристическо влакче, вагони и електрически велосипеди купуват в Ивайловград

Шампион от Ивайловград взе държавна титла в бойното изкуство кудо

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес