Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Димитровград: Първите индустриални или икономически зони са факт и работят успешно

19 септември 2021, 22:30 часа • 2024 прочитания

Първите индустриални или икономически зони са факт и работят успешно, а привличането на инвеститори е приоритет в работата на всеки един кмет. Това са изводите от започналия икономически форум "Партньорства за развитие и инвестиции“, който започна в рамките на годишната среща на местните власти в курорта "Албена“, съобщи кметът на Димитровград и зам.-председател на УС на НСОРБ Иво Димов.

"Инвестиции в индустриални зони или целенасочена подкрепа за “малките в бизнеса”? Какво се промени за общините с приемането на новата законодателна рамка и как се изменят  перспективите на фона на възможностите, които са предвидени в Плана за възстановяване и устойчивост? Това бяха част от темите, които имах възможност да развия във фокуса на икономическия форум "Партньорства за развитие и инвестиции“, който започна в рамките на годишната среща на местните власти в курорта "Албена“, съобщава Иво Димов.

Панелът модерира Лъчезар Богданов – главен икономист в Института за пазарна икономика, а в дискусията участват заместник-министърът на икономиката Ирена Младенова, изпълнителният директор на Тракия икономическа зона - Пламен Панчев, кметът на Русе Пенчо Милков, президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър и други.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес