Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът Иво Димов се срещна с хората в село Бряст

09 октомври 2020, 13:14 часа • 2128 прочитания

Кметът на община Димитровград Иво Димов се срещна с хората в село Бряст снощи. Темата бе инвестиционното намерение, заявено от фирмата "Органик ленд" ООД за "Обособяване на площадка за извършване на дейности по третиране и рециклиране на отпадъци от пластмаса". Кметът на общината препотвърди отново пред жителите на селото подкрепата си за тях и категоричната позиция на община Димитровград против изграждането на подобна площадка.

Още на 17 февруари 2020 г. в свое писмо до РИОСВ-Хасково, община Димитровград реагира срещу решението на директора на РИОСВ-Хасково.

Общината изрази становището си, че не подкрепя реализацията на инвестиционното намерение и счита за основателни притесненията и съмненията на хората от селата Бряст, Здравец и Длъгнево, че заявеното намерение е потенциална заплаха за околната среда и човешкото здраве в района. Към писмото на общината от февруари е приложена и протестната подписка от жителите на трите села.

На срещата тази вечер бяха още заместник-кметът Светослав Стойков, екологът на общината Пламен Митков и общинския съветник Божидар Петков.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес