Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайловград подаде 16 проекта за саниране на жилищни блокове

31 май 2023, 15:54 часа • 1945 прочитания

Вчера община Ивайловград подаде 16 проекта за саниране на жилищни блокове –всички, подготвени от сдруженията на собствениците.

„В последните часове на деня, ден преди крайния срок 31.05. и след много усилия на колегите от Дирекция Проекти и общинска собственост подадохме 16 предложения за финансиране за саниране на блокове по първия етап от програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“, съобщи кметът на Ивайловград Диана Овчарова.  

Програмата ще бъде финансирана от Плана за възстановяване и устойчивост.

Стремежът на местната администрация е да продължат да правят възможно най-доброто за проектите на етажните собствености.

„При поредната възможност на 100% успяхме да входираме 16 от 16 възможни за саниране блока. Още веднъж искам да благодаря на сдруженията на собствениците, които съумяха много бързо да се организират,  на Общинския съвет, който подкрепи предложението ми и осигури необходимото финансиране, за да бъдат изработени техническите паспорти и докладите за енергийна ефективност, и на колегите от общинска администрация, които наред със служебните си ангажименти направиха възможно това да се случи“, каза още кметът.

Още от Ивайловград: 

В Ивайловград разясняват как домакинствата да кандидатстват за фотоволтаици

Национален младежки тракийски събор "Илиева нива" - Ден на тракийското дете на 3 юни в Ивайловград

Приключенският парк в Ивайловград вече работи с инструктор

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес