Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайловград – Лонго, отново заедно!

05 септември 2017, 17:20 часа • 660 прочитания

Седмица след посещението на френската делегация от побратименият ни град Лонго, по време на „Кулинарния фестивал”, общинска администрация – Ивайловград върна визитата.

Заместник-кметът, Красен Кръстев, заедно с общинския съветник, Венцислав Токов, придружени от фотографа Йордан Йорданов и художничката София Деведжиева, посетиха гр. Лонго по повод участие в изложбата: „Изкуството във всичките му форми“.
Тя бе открита от кмета на града г-жа Колет Фине на 12.09.2017 г. и продължи до 17.09.2017 г.
Побратимените градове представиха своите творби и обмениха опит с творческите си идеи.
Градовете: Тарнов и Карчак от Унгария взеха участие със скулптури и керамика, Нуенчов – Полша с наградени творби на ученици от Гимназия по изкуствата, както и творби на млади артисти от Полски културен институт в Париж, Ивайловград – фотографии (природа, бит, съвремие) и картини, местни творци от Лонго и Метропол Амиен.

Нашите участници са възхитени от посрещането, програмата и отношението към делегацията ни. „Приятелите ни от Лонго винаги са ни впечатлявали със спокойствието и финеса, с които общуват и организират мероприятията си. Благодарение на това побратимяване, всяка година общественици, приложници, артисти и др. успяват да се докоснат до френската култура и да обменят опит” – сподели зам.-кметът на общината Красен Кръстев.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес