Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Горя мебелна фабрика в Хасковско

18 юни 2015, 10:12 часа • 7592 прочитания

Мебелна фабрика в димитровградското село Ябълково горя тази нощ, съобщава Дарик нюз. Сигналът за пожара е подал пазачът минути след 3 часа, който съобщил, че от първия етаж излиза пушек. До около 8 ч. сутринта с две димитровградски пожарни и една от Хасково огнеборците са се борили с пламъците. Изгоряла е около 30 на сто от фабриката. Засегнатата площ е около 1000- 1 200 квадрата. За потушаване на сградите е било използвано огромно количество вода- над 30-40 тона, изчисляват пожарникарите.

Това беше изключително сложен, сериозен, рисков и труден за овладяване пожар, тъй като в помещенията имаше и много дърво, плоскости, вати, дунапрени и съм доволен от момчетата, които успяха да се справят, да локализират пламъците и да не допуснем разпространение към склада с готовата продукция и разположени в съседство с мебелната фабрика сгради, коментира началникът на димитровградската служба Иван Пачов, който също бе на мястото. Очаква се всеки момент да пристигне група от полицията и тепърва предстоят огледи и експертизи, които да установят причините за пожара. Към този час те все още не са ясни.

Заради дъжда, който вали в Димитровград и възможните наводнения, в местната пожарна са се подсигурили и с допълнителен състав, който вече е на работа, съобщи още началникът на службата Иван Пачов.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес