Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Дрийм тиймът" в Хасково е непокътнат

04 декември 2017, 09:00 часа • 4556 прочитания

"Дрийм тиймът" на депутата от ГЕРБ Делян Добрев продължава да заема ключови позиции в Хасково.  Това е факт два месеца след избухването на скандала в града и въпреки уверенията на министър-председателя Бойко Борисов, че ще нареди изкореняване на порочната практика с роднински връзки и политически назначения из страната.

"Тези хора са изключителни професионалисти с безспорни качества, истински "дрийм тийм". Те пожертваха 3-4 пъти по-високи заплати и отидоха да работят в общината само за да може ГЕРБ да изпълни предизборните си обещания и да започнат инвестиции", каза Добрев за тях тогава.

На 4 октомври премиерът заяви, че "до ден-два" ще свика изпълнителната комисия на ГЕРБ заради роднинските назначения. "Ако някъде ги има, единият трябва да си отиде", заяви той. Няма данни в ГЕРБ да са разпоредени действия, както се зарече Борисов. Проверка обаче показа, че подалите оставки след скандала се броят на пръстите на едната ръка.

Напуснали са зам.-кметовете на Хасково Евгений Консулов и Милена Трендафилова. Консулов е кумец, съученик и бивш съдружник на Добрев. Неговата майка Лилия е общински съветник от ГЕРБ. Трендафилова е съученичка и съдружничка на Добрев. Доскорошният секретар на общината Биляна Димитрова, която е кума на Добрев, също напусна. Съпругът ѝ Георги Димитров е председател на Общинската избирателна комисия, предава в. "Сега".

Оставка е подала и Росица Гаргова, финансов директор в общината. Тя е първа братовчедка на депутата от ГЕРБ. Съпругът ѝ Даниел е шеф на бюджетната комисия и акционер в над 40 фирми, които в последните години са спечелили обществени поръчки за над 100 млн. лв., главно в областта на санирането.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес