Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитровградско село кандидатства за Гинес с най-големия терлик в света

01 юни 2018, 16:05 часа • 21683 прочитания

Огромен терлик с дължина от пръстите до петата 4.10 м и близо метър височина ще покажат за първи път във село Крум по повод Световния ден на плетенето. Това съобщиха от пресцентъра на Община Димитровград.

Творението е дело на 5 жени от селото, които със сръчните си ръце в продължение на шест месеца са изработвали най-голямото подобно плетиво в света, с което селото ще кандидатства в "Книгата за рекордите Гинес".

Ретро автомобил Jaguar MK9 от 1961 г. ще допълва атрактивния празник, който ще се проведе на 9 юни 2018 г. от 10.00 часа в парка на село Крум. Събитието се организира за трета година от НЧ "Просвета 1926" и кметство с.Крум. Фестивалът съхранява старите техники на ръчно плетиво предавани от поколение на поколение. В програмата най-сръчните майсторки ще се включат в конкурс за плетиво, за да покажат своите умения. Наред с това ще се проведе и конкурс за стари градски песни, а ценителите на старите шлагери ще могат да слушат на живо и популярната вокална група "Детелини" от село Каравелово, община Карлово.

От 12.00 часа организаторите ще покажат атрактивно ревю на ретро костюми. Участва група "Детелини" от село Каравелово, Карловско. Всички гости на празника ще бъдат посрещнати с локум на клечка.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес