Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Засилваме сътрудничеството с Азия чрез "Пътя на конника"

31 март 2013, 18:14 часа • 17097 прочитания

Общото историческо минало може да даде нов тласък на икономическите отношения от Китай до България. Това е една от амбициозните цели, които си е поставил проектът "Пътят на конника". Той цели да постави нов етап в отношенията между народите от Евразия, основно  в сферите на културата, образованието, туризма и бизнеса, предаде Стандарт нюз.

В проекта участват държавите, по чиито земи са преминавали преселници от Азия към Европа - Русия, Китай, Монголия, Казахстан, Беларус, Азербайджан, Украйна, Молдова, Румъния, Унгария. Централата на проекта пък е в България.

Евразия е истински кръстопът на цивилизации и религии, на влияния и преплитащи се исторически корени, медиатор между Изтока и Запада, между Европа и Азия.

Това обясни председателят на Европейска Асоциация за Аудиовизуални Комуникации Иван Павлов по време на представянето на проекта.

България трябва да престане да бяга от своите исторически корени, за да стъпи здраво на тях и да ги развие в бъдещето, допълни от своя страна проф. Иван Маразов, който разказа за историческите корени на „Пътят на Конника“.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес