Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Софийската филхармония подава ръка на децата от Детския симфоничен оркестър – Сливен

29 юни 2021, 14:19 часа • 7613 прочитания

Софийската филхармония подава ръка на децата от Детския симфоничен оркестър – Сливен и Ви кани да споделите с нас емоцията от този много специален концерт за нас. Концертът ще се състои на 4 юли от 18.00 часа в зала България. БИЛЕТИ ТУК.

Детският оркестър е създаден на цигуларя Георги Калайджиев, бивш концертмайстор на елитния камерен ансамбъл „Софийски солисти”. Неговият проект „Музиката вместо улицата“ започва преди десетина години с обучението по класически музикални инструменти – цигулка, пиано, виола и китара – на ромски деца от квартал „Надежда“ в Сливен. Основната цел е да отвори нови хоризонти към изкуството и творчеството за социално слабите деца от град Сливен.

Софийската филхармония се присъединява към усилията на децата от Сливен да усвоят класическото изкуство и застава рамо до рамо с тях, за да докаже, че музиката може да даде надежда за по-добър живот.

Каним Ви да се присъедините към този концерт и да изразите своята съпричастност към усилията на г-н Калайджиев и екипа му да осигури достоен живот на своите ученици.

Диригент на концерта ще бъде Славил Димитров.

В програмата: Творби от Бах, Шостакович, Пиацола и др.

Концертът се осъществява с помощта на Министерството на културата.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес