Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Празнично пътуване с теснолинейката организират ентусиасти за деня на Велинград

19 юни 2017, 11:37 часа • 3692 прочитания

Празнично пътуване до Велинград организират група ентусиасти във фейсбук. Поводът този път е празникът на града, съобщи за Actualno.com председателят на гражданско сдружение „За теснолинейката“ Кристиан Ваклинов.

Празничната програма в СПА столицата на Балканите ще включва парад-дефиле на духови оркестри през целия ден на 1 юли. Вечерта пък меломаните ще имат възможност да се насладят на вечните хитове на поп изпълнителя Веселин Маринов.

„Надяваме се на посещаемост, БДЖ ще осигурят повече вагони за празника при нужда. Искаме за пореден път да напълним теснолинейката и да си подарим едно нестандартно пътуване сред българската природа и по-конкретно Западни Родопи“, сподели още Ваклинов и допълни, че не липсва интерес към събитието.

Празничният влак „Юндола“ ще тръгне от гара „Септември“ в 8.30 часа на 1 юли. В него се очаква да се качат десетки желаещи приятели на теснолинейката от различни части на страната – София, Пловдив, Пазарджик и други градове.

„Всеки е добре дошъл, да си носи усмивката и да заповяда на борда на Малката железница, за да се позабавляваме заедно“, заключи абсолвентът в УНСС.

Сдружението организира две пътувания до Якоруда тази година – за 3 март и за 6 май.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес