Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още спортни успехи завоюваха българчета със специални потребности

07 декември 2022, 15:05 часа • 2721 прочитания

"Вчера се завърнахме от световно първенство по спортна гимнастика в Италия, където България беше представена от Радена Ангелова при жените на смесена успоредка, която завоюва бронзов медал. А при мъжете, при силната конкуренция в спортната гимнастика Емилиян Костадинов влезе в Топ 5 в света на съчетание на земя". Това съобщи пред Actualno.com, председателят на Българска федерация „Адаптирана физическа активност“ Слав Петков, докато председателят на СОС Георги Георгиев поздравяваше младите ни спортисти - деца със специални потребности, след форум в столична община, посветен на проектите за интеграция и им раздаваше коледни подаръци.

ОЩЕ: Детско щастие в заседателната зала на Столичния общински съвет

"Медалите са много, но най-голямата награда е че се даде шанс на тези деца да бъдат активни и да бъдат пълноценни граждани на София", каза Петков, визирайки осъществените проекти за интеграция и съдействието на Столична община.

"Миналата година ни беше дебютът на световната сцена за високи спортни постижения на олимпиада, която се проведе в Италия и още на първия дебют извоювахме медал при жените – бронз на 400 метра", разказа той.

Запитан кое ще е следващото състезание, Петков сподели: "Подготвяме се за "Купа Америка" в Аржентина през март 2023 г., където ще можем да участваме в 8 спорта".

 

 

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес