Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Невероятен успех за наш млад пианист

24 януари 2017, 10:49 часа • 2839 прочитания

Първо място в своята възрастова група и право да свири в „Карнеги хол” на заключителния концерт на победителите спечели талантливият казанлъшки пианист Виктор Владков в престижния международен конкурс „Златни класически музикални награди”, съобщи БГНЕС.

Новината за поредното престижно отличие на 12-годишното даровито момче от Казанлък е получена още в първия делничен ден на Новата 2017 година. След обявяването на конкурса в началото на месец ноември, Виктор изпраща до организаторите на конкурса в Ню Йорк две свои изпълнения – „Сарабанда” от Панчо Владигеров и вариации по произведения на Паганини. Журито оценява изпълненията на младия пианист от града на розите с най-голям брой точки и му отрежда първото място в трета възрастова група от всички участници от цял свят. Награда получава и преподавателката на Виктор по пиано, музикалният педагог Елена Юлиянова.

Заключителният концерт, на който Виктор Владков е поканен да свири, е на 13 март в световноизвестната зала „Карнеги хол” в Ню Йорк.

До този момент Виктор е свирил в две емблематични за световното музикално общество концертни зали – „Роял Албърт Хол“ в Лондон и „Мюзикферайн“ във Виена. Безспорният казанлъшки талант има три първи награди в престижния международен конкурс за млади инструменталисти - Grand Prize Virtuoso.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес