Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младата лешоядка Емма намери кръстник и осиновител

30 април 2013, 15:08 часа • 7447 прочитания

Младата лешоядка Емма бе осиновена от г-н Рейнхард Крап - съветник-министър към Немското посолство за Република България. Птицата бе дарена от от немския зоопарк AllwetterZoo, Мюнстер.

К3А бе маркирана със специален предавател и освободена от екипа на Зелени Балкани в рамките на проект Завръщане на лешоядите в България LIFE08 NAT/BG/278 на 23.04.2013 г. от волиерата за освобождаване на лешояди в Централен Балкан.

След като научи новината, г-н Крап бе трогнат от нейната история. Съветник-министъра правилно забеляза, че дори и лешояд не би харесал да го наричат К3А и пожела да стане кръстник на освободената птица.

От днес К3А освен предавател, носи и името Емма! Емма не е случаен избор. Това е името на любима леля на г-н Крап, както и героиня от детската книжка „Джим копчето и Лукас машиниста”, написана от писателя Михаел Енде. В книжката Емма е локомотивчето, което отвежда героите на далечно пътешествие чак до Китай!

Надяваме се името на Емма да й носи само щастливи приключения и попътен вятър в небето над Балкана! Към момента предавателят работи отлично и ние следим отблизо нейната адаптация на свобода.

К3А е излюпена на 03.04.2012 година, като пристигна в България през октомври миналата година, на крилете на редовен полет от Мюнстер. Младата лешоядка бе дарена от немския зоопарк AllwetterZoo, за да стане част от проект Завръщане на лешоядите в България LIFE08 NAT/BG/278 и получи шанс за живот в дивата природа.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес