Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Малки музиканти свирят благотворително в помощ на деца със синдром на Даун

21 март 2019, 09:09 часа • 11969 прочитания

Благотворителен концерт „Деца свирят за деца“ ще се проведе в подкрепа на малчугани със синдром на Даун от Пловдив. В инициативата се очаква да вземат участие 10 талантливи малки музиканти, възпитаници на Пловдивското и Софийското музикални училища. В концерта ще бъдат представени изпълнения на пиано, кларинет, цигулка и виолончело, флейта, китара.

Те ще представят известни произведения от различни композитори и епохи. Основен акцент в програмата ще бъдат творби на Панчо Владигеров, на когото тази години отбелязваме 120 години от рождението. „За нас, като родители на Вяра 21 март е и скъп семеен празник, който с радост честваме със и заради нея“, коментира Надежда Тодорова, която е един от организаторите на благотворителния концерт и член на Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун.

Благотворителният концерт ще се проведе под патронажа на почетния консул на Германия в Пловдив - доктор Мариана Чолакова. Каузата е предвидена да се осъществи утре, 22.03.19 г. от 18.30 ч. в Регионалния исторически музей в Пловдив. Входът е с дарение от 10 лева на място в деня на концерта. Събраните средства ще бъдат ползвани за различни дейности в подкрепа на децата и младежите със синдром на Даун в България.

Датата на провеждане на мероприятието не е избрана случайно. 21-ви март е Международният ден на хората със синдром на Даун. На тази дата всяка година по цял свят се организират различни инициативи и събития, чиято цел е да се привлече вниманието към хората със синдрома, към техните специфики и потребности, както и към ролята им в обществото. На този ден всички, които подкрепят кампанията, се обуват с шарени чорапи. Мотото й е „Светът е шарен“ и, обувайки цветни чорапи изпращаме посланието „Аз приемам“.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес