Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Издателства осигуряват безплатен достъп до учебниците си

13 март 2020, 09:53 часа • 11282 прочитания

Издателство "Просвета" и "Клетт" пускат безплатен достъп до учебниците заради принудителната ваканция за учениците във връзка с грипа и опасността от коронавируса

Издателство „КЛЕТ България“ осигурява напълно безплатен достъп до всички свои електронни ресурси. Материалите обхващат всички предмети от 1 група на детските градини до 10-ти клас. 

От 13 марти издателство „КЛЕТ България“ осигурява напълно безплатен достъп до всички свои електронни ресурси, учебници и учебни материали с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett. Материалите обхващат всички учебни предмети от 1-ви до 10-и клас. Достъпът става след свободна регистрация на адрес www.klett.bg - бутони Електронни учебници/Свободен достъп.

Всеки учител може да намери частта и уроците, до които е достигнал със своите ученици, и да им даде задачи за самоподготовка, разяснения по учебния материал, както и допълнителни ресурси. Учителите разполагат с неизчерпаеми възможности за обогатяване на часовете и допълнителните занимания на учениците, както и за възлагане, изпълнение, проверка и оценяване на домашни работи дистанционно, онлайн.

Част от специално разработения от издателство “Клет“ учителски пакет 2020, наречен „Заедно към върха“, е иновативната образователна среда IZZI (Интерактивно, Занимателно, Забавно, Интегриращо). Ресурсният пул включва над 13 500 интерактивни задачи и игри, 3D и VR панорами, видео, аудио, допълнителни учебни материали, педагогически съвети и инструкции, изцяло преработени дигитални учебници.

Заради втората поред извънредна грипна ваканция най-голямото българско образователно издателство „Просвета“ стартира инициативата „Учим онл@йн с учител“. Инициативата включва серия от видеоуроци по български език и литература и по математика за 7. клас, които учениците ще могат да следят от домовете си. Целта е те да наваксат заложения по програма учебен материал, за да могат успешно да се справят с националното външно оценяване в края на учебната година, съобщиха от издателството. 

Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит по съответния предмет, а учебният материал ще бъде преподаван съгласно обичайното седмично разпределение на часовете. Седмокласниците ще имат свободен достъп до видеоуроците, които ще бъдат излъчвани на сайта на „Просвета“ и на страницата на издателството във фейсбук.

Учителите ще провеждат часовете си по подобие на нормалните занятия в училище. Връзката с учениците ще е дистанционна. Учениците ще имат възможност да задават въпроси и ще получават задачи за самостоятелна работа, като учителите ще им дават нужните съвети и препоръки.

Първият урок ще се проведе онлайн в реално време. За по-голямо удобство има предвидени няколко повторения на всеки онлайн урок в различни часове. График с уроците и часовете на излъчванията ще бъде качен на сайта на издателството, както и на страницата му във фейсбук.

Инициативата на „Просвета“ ще стартира до края на тази седмица.

Като допълнителна подкрепа за учениците до края на учебната година от издателството ще осигурят безплатен достъп до интерактивните електронни учебници по български език и литература и по математика за всички седмокласници. Електронните учебници са обогатени с множество интерактивни задачи, образователни филми и други електронни ресурси.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес