Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Историческият музей в Батак организира "Ваканция в музея-лято 2021 г."

12 юли 2021, 10:21 часа • 1737 прочитания

Исторически музей-Батак организира интересни занимания по програмата "Ваканция в музея-лято 2021 г.",съобщиха от Музея.

Отново и тази година, приятели на музея от 7 до 14-годишна възраст, ще имат възможността по забавен и интересен начин да се запознаят с богатото културно-историческото наследство и природни дадености на Батак и региона.

Темите и дейностите по образователните програми „Знай своя род“, „Искам да помня, искам да знам“ и „Празниците на моя народ“ са подчинени на 145 години от Априлското въстание и 65 години организирано музейно дело в Батак. Запознавайки децата с творчеството на Стоянка Динева и Димитър Фикийн, ще провокира интереса към стихове и исторически разкази за въстанието, към легенди от Баташката планина, повишаващи родолюбивите чувства у подрастващите.

Освен традиционната разходка в музейния комплекс и любимите на всички образователни игри в музея, се планира поход по въстаническите позиции на Април 1876 година. Целта на похода е да се обходи част от въстаническите позиции, запознавайки се с организацията и хода на Априлското въстанието в Батак, възторга и опиянението на един народ, чието верую е „СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ ЮНАШКА“, черпейки информация от историческите извори и от изданията на музея.

Тази година заниманията, планирани във ваканция в музея, ще се провеждат от сряда до петък, от 10:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 16:00 часа. Всяко занятие е с различна продължителност в рамките на този часови обхват. При повече желаещи се сформира нова група, която ще стартира работа, след като завърши първата.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес