Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имиджово видео за България обикаля света

11 ноември 2012, 14:49 часа • 18858 прочитания

Започна кампанията по разпространението на "новото имиджово видео за България" в рамките на проекта "България за другите” на Фондация "Идентичност за България".

Фондацията събра аматьорски клипчета с чужденци, които споделят какво най-много харесват в България на български език.

Позитивни послания за родината ни от жители на САЩ, Франция, Индия, Италия, Холандия, Русия, Перу, Румъния, Литва и др. започнаха да обиколят света. Видеото вече се разпространява сред всички медии и социални мрежи тук и сред българските такива в чужбина, обясняват инициаторите.

Неговото съдържание е от 15 специално подбрани клипове на чужденци, които в рамките на 30 секунди споделят нещо положително за страната ни на български език.

Първата част от проекта стартира под мотото "Какво обичам в България"? и той е само началото на цялата "българска съвременна видео вълна", обясняват от Фондацията. Видеото е много позитивно, цветно, младежко и пълно с ентусиазъм.

Инициаторите вярват, че проектът ще докосне по необикновен начин хора от целия свят и по своеобразен начин ще създаде положителен имидж на България.

"Защото смятаме, че страната ни има нужда от такива послания, които да са "глътка свеж въздух" за нейния имидж и съвременния начин за разпространението на българската идентичност", заключват от там.

Очакваме с нетърпение и следващото видео послание.

М. Дачева

Васил Хаджийски
Васил Хаджийски Отговорен редактор
Новините днес