Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дядо Коледа - на колело в София

15 декември 2013, 15:59 часа • 32116 прочитания

Благодарение на ентусиастите от "Велоеволюция" Дядо Коледа и верните му помощници, джуджетата се разходиха на колела в центъра на София и подариха лакомства на послушните деца и техните родители, предаде БГНЕС.

"Дядо Коледа е на предварителна обиколка в София, за да види кои са добрите деца, които са слушали през годината и за да раздаде и малко коледни късмети. Всички джуджета сме на колелетата, защото и през зимата може да се кара колело и това не трябва да се забравя", обясни Радост от "Велоеволюция", която влезе днес в ролята на Джуджанка. Тя разказа, че повечето от нейните приятели и познати от "Велоеволюция" продължават да карат колело и през зимата. Студено е, но няма лошо време, има лоша екипировка. С добро колело и един добре облечен човек може да се придвижва на колело, и това да му доставя удоволствие, убедена е Радост.

Дядо Коледа кара през цялата година колело, а когато дойде Нова година - ту е на колело, ту е на шейна, смята Славян от "Велоеволюция", който поне за няколко часа днес имаше шанса да разбере какво е чувството да бъдеш Дядо Коледа. От "Велоеволюция" успешно показаха днес, че за разлика от мечките, велосипедът не спи зимен сън и колелото е не просто начин за придвижване, той е начин на живот. Тяхната инициатива "Коледа на Колела" всъщност има вече седемгодишна традиция в София.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес