Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дете от скромно семейство намери портмоне и го върна

15 февруари 2022, 15:08 часа • 7605 прочитания

14-годишният Исус от Айтос живее в къща без ток с още 8 братчета и сестричета. Майка му, Фанка чака десето дете. Въпреки скромния начин на живот той дори не се замисля, когато намира на улицата портмоне със 140 лева и кредитна карта, тръгва към полицията и го предава там.

На 14-ти февруари Исус е имал рожден ден, на който студенти са го завели на сладкарница. Там той е ял първата торта в живота си. 

"Намерих портмонето, отворих го, отидох до магазина и казах, че съм намерил пари. Те ми казаха да отида да го дам в полицията и го направих", казва тийнейджъра.

Преди 10 дни инспектор от детска педагогическа стая е видял, че момчето е босо и му е купил обувки- маратонки.

"Може би тези контакти с полицейските служители са оформили в него чувството на доверие”, сподели директорът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов.

Полицията награждава Исус на специално тържество с грамота. Директорът на ОУ "Атанас Манчев", където той учи, Дора Георгиева, споделя, че той е добро и умно дете и е много обичан и уважаван от своите съученици.

Мечтата му е един ден да стане полицай и да помага на хората.

Семейството на Исус има нужда от хранителни продукти и дрехи. Училището ще го награди с благодарствена грамота и подаръци.

Илиана Симеонова
Илиана Симеонова Отговорен редактор
Новините днес