Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деца от приюта на отец Иван научиха как се дава първа помощ при воден инцидент

04 септември 2019, 13:02 часа • 11047 прочитания

Доброволци на Младежкия червен кръст в Бургас обучиха деца от дома на отец Иван, как се дава първа помощ при воден инцидент. Възпитаници на дома за сираци и децата в риск от Нови Хан и село Якимово са на почивка в курортен комплекс „Слънчев бряг“ до шести септември.

Младежите са част от благотворителен летен лагер за деца в неравностойно положение. Това е поводът за демонстрацията, която проведоха доброволците на БМЧК-Бургас. Децата добиха първоначални умения и научиха за опасностите от които трябва да се предпазват при плажуване, къпане в открити водни площи и в басейн. Знанията им бяха допълнени от демонстрации как да помогнат на човек, който е претърпял инцидент и е изпаднал в безсъзнание, има счупен крайник или силно кръвотечение.


22 деца и младежи в риск отдъхват на морския бряг с финансовата подкрепа на БЧК-Бургас и спонсори. В края на престоя им край морето, всяко дете ще получи подаръци, дрехи, учебни пособия, играчки. Доброволките от общинската организация на БЧК-Несебър са предвидили парични средства, които ще дарят за нуждите на дома на отец Иван.

Освен в дома в село Нови Хан, част от семействата в нужда живеят в своеобразна колонията от къщи, която се намира в село Якимово, област Монтана. 350 са фамилиите, които обитават двете села и за тях се грижи отец Иван, заедно със свои помощници и благодетели.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес