Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дарител осигури зимния лагер на децата от дома в Широка лъка

02 декември 2014, 13:46 часа • 42701 прочитания

Има дарители, които по всяко време на годината, не само покрай Коледа и Нова година, проявяват интерес към Дома за деца, лишени от родителски грижи в село Широка лъка, информират се от какво имат най-голяма нужда в Дома, за да го доставят. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян директорът на Дома Станислав Шиков.

Повече от дарителите предпочитат да останат анонимни и да не се афишира дарението им. Собственик на фирма от Смолян миналата седмица е дарил 1500 лева, като желанието му е било с тези средства децата да прекарат приятно коледните празници. „С тези средства ще осигурим зимен коледен лагер на децата, който ще бъде на Пампорово в хижа „Панорама”.

Лагерът ще бъде в дните от 23 до 30 декември”, каза Шиков. По неговите думи в момента децата в Дома са 20, на възраст от 7 до 18 години. Малка част от децата ще празнуват празниците вкъщи при близките си. Децата, които остават през коледната ваканция в Дома ще бъдат на този лагер в Пампорово, а Нова година ще посрещнат заедно в Дома в Широка лъка.

По думите на Шиков най-добре за децата е заедно да посрещнат новата година в Дома, вместо някои от тях да празнуват в приемни семейства, други пък да се чувстват ощетени.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес