Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Български звезди направиха благотворителен Харлем Шейк за Васко

19 април 2013, 11:41 часа • 13974 прочитания

Благотворителен Харлем Шейк в помощ на Васил Бамбурски събра уволненият учител Христо Данев, Спенс, Орхан Мурад, Сърмата Хари и футболистите от противникови отбори Рони Абушев (ФК Локомотив Пловдив) и Ангел Рахов (ФК Ботев Пловдив), и баскетболисти от БК Академик Пловдив. Инициативата е организирана от приятелите на Васил, които се опитват да съберат средства за скъпоструващото му лечение.

Целта на клипа е да помогне да се съберат средства за 33-годишния Васил Бамбурски, който е с диагноза "Остра Лимфобластна Левкемия". В момента той е подложен на химиотерапия в клиниката по Хематология в Пловдив. За пълното му излекуване е необходима костно-мозъчна трансплантация. Стойността на операцията е 160,000 евро. Възможно е Васил да получи одобрение от Клиниката по лечение в чужбина за частно финансиране на операцията, но по-голямата част, семейството на Васил трябва да осигури само. При тази ситуация всяка финансова подкрепа, която можем да окажем на Васил и семейството му е добре дошла.

„Никой от нас няма опит в благотворителни кампании, направихме клипа, за да обърнем внимание на хората, които също като нас считат, че дори и в най-тежките моменти, човек трябва да търси позитивното. Искаме да ги помолим да подкрепят Васил.

Искаме да изкажем нашите благодарности към всички участници, които откликнаха на нашата покана. Специлана благодарност към учителя Христо Данев, който се превърна в олицитворението на Харлем Шейка в България. Въпреки всички турдности около неговите предишни участия, той не се поколеба да подкрепи нашата инциатива. Благодарим на Спенс. Благодарим и на Орхан Мурад, който дойде с цялото си семество. Благодарим на Рони и Ангел от два противникови отбора, които показаха, че Локомотив и Ботев могат да си подадат ръка и да са рамо до рамо в името на спасение на човешки живот. Благодарим и на Сърмата Хари, който направи всичко от себе си да участва.

Клипът никога нямаше да е същият ако не бяха уменията и ентусиазма на танцьорите от The Center, Mariposa студио по кубински танци и Ицака,” казват приятелите на Васил.

В Харлем Шейка участват също така Севджан, Цонка Вайсилова, The Center, Icaka, Mariposa студио по кубински танци и Стефанина Николова. Режисьор на видеото е Михаил Косев, оператори са Мирослав Марков – Jose и Станимир Навущанов, фотограф е Чавдар Дафов. Клипът е заснет в клуб Sky Beach, Пловдив.

„Защо Харлем Шейк и защо един благотворителен танц би помогнал на Васил? Този танц за 3 месеца има няколко милиона клипа в Интернет от цял свят. Това е един глабален феномен, който кара огромна част от населението на планетата да се чустват като едно цяло. Авторите на този благотворителен харлем шейк приемаме това като една чиста форма на радост към живота, едно от малкото жизнеутвърждаващи усещания в последно време. Считаме, че това е правилната посока и когато каузата е да помогнем на някой да продължи да живее. Васил ни е приятел от детинство и искаме да го подкрепим с всички сили в този труден за него момент. Участието на целия екип беше напълно доброволно,” обяснявят каузата приятелите на Васил.

Очаквайте и краткото филмче The Making of Shake for Vasil, който ще включва интервюта с участниците както и допълнителни кадри, които не са влючени в Благотворителния Харлем Шейк.

Поздрави,

Екипа на Да Спасим Васко!

Дарителски СМС на номер 17 777 с текст DMS VASIL

Дарителски сметки:

Васил Митков Бамбурски

Райфайзен банк

лева BG38RZBB91551072741303

евро BG41RZBB91551472741313

BIC : RZBBBGSF

Paypal: JEREL@abv.bg

Epay, Easypay: КИН 6190484433

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес