Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безплатни кардиологични прегледи през месец септември в УМБАЛ "Лозенец"

21 август 2024, 15:06 часа • 9530 прочитания

УМБАЛ „Лозенец“ удължава инициативата за подобряване контрола на сърдечносъдовите заболявания и обявява безплатни кардиологични прегледи през месец септември, съобщиха от лечебното заведение.

Прегледите

Профилактични прегледи ще се проведат на 13 и 14 септември, след предварително записване на тел. 02/96 07 682.

Още: Млади български цигулари с отличия от международен конкурс в Румъния

Безплатна и достъпна програма

Скрининговата програма е напълно безплатна и достъпна за всички! Прегледът Включва Измерване На Артериално Налягане, определяне на сърдечно-съдовия риск, ЕКГ, корекция и оптимизация на антиисхемичната и/или антихипертензивната терапия. При необходимост и след провеждане на лабораторни тестове, пациентите ще бъдат хоспитализирани за допълнително провеждане на ехокардиография, СКАГ, холтер ЕКГ, стресехокардиография, 3D ехокардиография, сърдечен магнитен резонанс.

Утвърдени специалисти от клиниката по кардиология ще консултират за това как да се избегнат сърдечносъдовите заболявания и при какви индикации следва да бъде потърсена навременна лекарска помощ.

Рисковете

Още: Четири медала спечелиха българските гимнастички от Световната купа в Баку (ВИДЕА)

Високото кръвно налягане е рисков фактор за сърдечно съдови заболявания, като инфаркт и инсулт. Безброй хора дори не знаят, че страдат от хипертония и значителен брой остават нелекувани или недостатъчно лекувани. Други отлагат лечението си, което води до странични ефекти и усложнения. В последните години заболяването засяга все повече млади хора.“ – коментират от клиниката по кардиология към УМБАЛ „Лозенец“.

Безплатните кардиологични прегледи ще се извършват в интервала 08:00 ч. – 17:00 ч., след предварително записване на тел. 02/96 07 682.

Български ученици спечелиха 4 медала на олимпиадата по информатика

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес