Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо опитните цветари слагат задължително гъба за чинии на дъното на саксията?

09 май 2022, 09:13 часа

Днес ще ви споделим за един изключително простичък трик, благодарение на който ще можете да се наслаждавате на красивите си растения, които не спират да цъфтят. Става въпрос за обикновена гъба за чинии или гъба за тяло, която да поставите на дъното на саксията. Сигурно се питате защо е нужно да правите това? Имайте търпение, много скоро ще узнаете.

Защо опитните градинари правят това със саксиите с цветя?

Ако сте решили да използвате гъба за тяло, може да я нарежете на по-малки парчета, така че да се побере в саксията и да не заема прекалено много място. След това поръсете гъбата с почва и засадете любимите си цветя.

Лесни за отглеждане цветя, които буквално нямат нужда от вашите грижи

Благодарение на поставената на дъното гъба, вашите зелени любимци ще цъфтят неуморно. В случай, че сте забравил ида ги полеете, те ще черпят от влагата, която се е насъбрала в гъбата. Ако обаче сте налели прекалено много вода в саксията, гъбата ще я абсорбира и по този начин ще предпази кореновата система на цветята от изгниване.

Това е един наистина простичък трик, който върши чудеса. От вас се изисква единствено да си подготвите няколко гъби, с които да покриете дъното на саксиите, нищо повече.

Опитайте и ще останете смаяни от резултатите!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес