Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо Лилията на мира НЕ цъфти? Това са причините

24 октомври 2023, 18:55 часа

Лилията на мира е чудесно стайно растение, което радва с красотата си и страхотните бели цъфтежи. През по-голяма част от годината няма да може да им се радвате, така че трябва да имате реални очаквания. Ако осигурите постоянни грижи и хранене на Лилията на мира ще имате здраво растение, което цъфти. Но ако не цъфти – значи има някакъв проблем. Продължете да четете, за да разберете какъв може да е той.

Защо Лилията на мира не цъфти?

Растението не е достигнало зрялост или е прекалено старо

Мирните лилии няма да цъфтят, докато растението не достигне зрялост. Това ще отнеме от девет до петнадесет месеца, като зависи от сорта. Обратно, растенията, които са твърде стари, вече няма да цъфтят.

Лилия на мира: Красиво цвете за вашия дом и правилната грижа за него

Температура и светлина

Температурата и светлина са много важно за развитието на всяко растение. Мирните лилии се нуждаят от постоянни температури от около 21 градуса. В домашни условия можете да я контролирате много лесно. Дръжте далеко от места, на които става течение.

Осигурете им много светлина, за да могат да растат добре и да произвеждат цъфтеж. Най-добре да е продължителна и интензивна, но не трябва да е пряка. Най-добре - ярка, непряка слънчева светлина. 10-12 чаша дневно е най-добре, за да се радвате на буен цъфтеж.

Не забравяйте…

Мирните лилии имат нужда средно от 70 до 110 дни, за да произведат нови цъфтежи. Така че вашето растение няма да е постоянно покрито с цветове, а по-скоро ще има някой бял цвят за разкош от време на време.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес