Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо градинарите започнаха да поставят срязан КАРТОФ в почвата? Какво се постига с това?

05 април 2022, 09:44 часа

Всеки един, който се занимава или който някога се е занимавал с отглеждането на растения, знае че за тях се полагат не малко грижи. Плодовете и зеленчуците в градините ни трябва да бъдат предпазени от вредители, защото в против случай е голяма вероятността да бъдат унищожени.

Именно днес ще споделим с вас защо умните градинари започнаха да поставят срязан картоф в почвата и до какво води всичко това. Ако нямате достатъчно опит в тази сфера и сте прохождащи в отглеждането на плодове и зеленчуци, то ние сме сигурни, че информацията ще ви е полезна.

Есенни врагове и вредители на стайните растения – как да ги обезпаразитите най-добре

Трик с картоф, който всеки градинар трябва да знае

Както споменахме и по-горе в статията, растенията обикновено биват нападани от вредители и ние трябва да знаем как да се преборим с насекомите. Най-важно е обаче това да се случва навреме.

За да разберете дали в почвата има ларви, които могат да унищожат растенията, нужно е да направите следното. Вземете суров картоф и го разрежете на две половини. Поставете ги с отрязаната страна в почвата. 7 дни по-късно премахнете картофа и го огледайте внимателно. Ако по него има ларви, то знайте, че трябва да реагирате бързо.

Ние отглеждаме у дома тези растения, които всъщност са отровни

Градинарите с опит съветват периодично да почиствате сухите листа и органични отпадъци, защото именно с тях се хранят много от вредителите и служат като примамка. Стремете се да не поливате прекалено често растенията. Между двете поливания винаги трябва почвата да е напълно суха.

Опитайте този трик с картоф, който ще ви подскаже дали вашите растения ги грози заплаха!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес