Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задължително дръжте тези растения в спалнята си - ще спите по-добре!

16 март 2023, 16:24 часа

Много хора смятат, че се чувстват по-добре, когато са заобиколени от растения. 

Ето защо е толкова важно да имате около себе си зелени домашни любимци, наречени стайни растения.

Затова проучихме кои са най-добрите стайни растения, които да поставите в спалнята си, и ето резултатите.

А вие знаете ли колко е лесно да отгледате сами джинджифил у дома? Вижте как

1. Растение паяк

Едни от шампионите по качество на въздуха, паякообразните растения (известни още като хлорофитум) са любимци на градинарите, защото виреят в различни среди и са много лесни за поддържане.

2. Лилаво вафлено растение

Те спомагат за пречистването на въздуха, като отстраняват токсични химикали като бензол и толуол. Освен това лилавите растения вафли имат красиво оцветени листа (и забавно име). Но не се отблъсквайте от екзотичния им вид - те са лесни за отглеждане, дори за начинаещи.

3. Английски бръшлян

Това растение е и отличен пречиствател на въздуха, тъй като премахва токсините, плесените и алергените от въздуха. Английският бръшлян расте добре и на сянка, така че не е нужно да се притеснявате за излагането на слънце. И нека не забравяме, че изглежда чудесно, когато е окачен на различни повърхности.

4. Орхидеи

Орхидеите са идеални растения за спалнята, защото освобождават кислород през нощта. Това ги прави идеално растение за спалнята. Много от сортовете имат и цветове във всички цветове, което ги прави привлекателно допълнение към спалнята.

5. Арека палма 

Това прекрасно растение е идеално за хора, живеещи в сух климат, тъй като върши чудесна работа за овлажняване на въздуха. Ако имате палма арека в спалнята си, поставете я близо до прозорец с южно или западно изложение, тъй като тя получава много слънчева светлина.

6. Жасмин

Това красиво растение с бели цветове има приятен сладък аромат, който е прекрасен сам по себе си, но също така има релаксиращ ефект и помага за намаляване на тревожността, насърчавайки нощната почивка. Жасминът предпочита ниски температури, пълна слънчева светлина и добра вентилация.

7. Златен потос

Генетично модифицираната версия на това растение, е отличен избор, който помага за пречистване на токсините във въздуха в спалнята. Златният потос е подходящ и за тези, които понякога пренебрегват стайните си растения и могат да понесат периодично забравяне, когато става въпрос за поливане.

8. Гардения

Ароматът на цветовете на гарденията е една от силните страни на това красиво растение, който може да варира от пикантен до плодов. По-важното за нас е, че според това проучване неговите свойства за предизвикване на сън са доказано ефективни. Що се отнася до грижите, важно е да поддържате почвата влажна и да осигурите на растението достатъчно слънчева светлина.

Трикове за поддържане на цветята в добро състояние, ако планирате почивка

9. Бостънски папрати

Това стайно растение съществува още от викториански времена и е идеално за отстраняване на летливите органични съединения в помещенията, причинени от детергенти и почистващи препарати. Растението предпочита топла и влажна среда.

10. Розмарин

Розмаринът има много предимства като стайно растение, а освен това е чудесно допълнение към готвенето. Ароматът му подобрява паметта и подобрява настроението, така че може да се вдишва през целия ден и още повече по време на сън. Розмаринът расте на ярка светлина, затова го поставете близо до прозорец с южно изложение.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес