Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За да отгледате богата реколта от ПИПЕР в градината, трябва да научите ТОЗИ важен трик

10 септември 2023, 09:33 часа

За да отгледате богата реколта от пипер в градината си, трябва да научите един важен трик за поливане. Този метод не е тайна за опитните градинари и е ключов, за да имате успешен сезон.

Изберете правилната почва: Пипера процъфтява най-добре в песъчлива и глинеста почва. Този тип почва изисква редовно поливане, особено през горещите месеци.

Разкопайте почвата: След като сте навлажнили почвата я разкопайте внимателно, без да наранявате корените на растенията. Тази стъпка е особено важна след засаждането на разсада.

Летни трикове за изобилна реколта от пипер

Поливайте с внимание: В периода на цъфтеж и плододаване, пиперите трябва да се поливат на всеки 2 дни. Опитните градинари предпочитат да го правят преди 10 сутринта или след 18 часа вечерта, за да избегнат горещината.

Използвайте топла вода: За поливане на чушките е важно да използвате топла вода. Това помага на растенията да се справят със студа, особено нощем.

Следвайки тези прости трикове, ще бъдете наградени с изобилна и сочна реколта, готова за вашия кулинарен творчески процес.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес