Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Утайката от кафе ще прогони ТЕЗИ вредители от вашата градина

30 юни 2023, 15:51 часа

Една от тайните на градинарите е утайката за кафе. Тя може да се използва при различни растения и многобройни цели, но днес ще се фокусираме върху действието й срещу вредителите.

Утайка от кафе срещу вредители в градината

Голи охлюви

Голите охлюви са сред вредители, които се срещат често в домашната градина. Утайката от кафе отблъсква голите охлюви както с миризмата, така и с текстурата. Грапавата основа е дразнител за чувствителното тяло на охлюва. Така че не е нужно да използвате спрей от магазина.

За да приложите утайката от кафе във вашата градина, създайте бариери около вашите растения, която е широка няколко сантиметра.

Утайка от кафе: ТАЙНАТА за прогонване на комарите от градината

Мравки

Мравките в домашната градина могат да създадат неудобство и проблеми. Мравките се наслаждават на екскрецията на медена роса от насекоми като листни въшки, брашнести червеи или белокрилки и защитават тези буболечки от хищници благодарение на тези вкусни екскременти. Докато мравките не нараняват директно растенията, тези насекоми определено могат. Възпирането на мравките помага на естествените хищници да се погрижат за другите насекоми, които иначе увреждат растенията.

Ползите от утайката от КАФЕ за гроздето в домашната градина

Охлюви

Охлювите могат да бъдат едни от най-разрушителните градински вредители, поради щетите, които причиняват, като правят дупки във всяакъв тип растения. Миризмата на утайката, както и текстурата възпира тези вредители.

Комари

Комарите не засягат пряко растенията във вашата градина, но ще повлияят на вашето удоволствие да прекарвате времето си там. Възрастните комари няма да оставят ларвите си във вода, съдържаща утайка от кафе, и затова я поръсете във всяка вода във вашата градина.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес