Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ускорете появата на здрави корени на вашите растения с тези 5 доказани метода

11 юни 2023, 09:05 часа

Вашата градина е пълна с различни растения и вие искате да им помогнете да развият здрави корени за по-силен и здрав растеж. В този статия ще ви представим 5 доказани начина, които ще ви помогнат да ускорите появата на корени при растенията ви.

Метод 1: Разтвор с мед

Разтворете 1 чаена лъжичка мед в 1,5 литра вода и поставете 1/3 от стъблото на растението в съда. Оставете го да почива за 12 часа. Този метод стимулира растежа на корените и помага за здравото развитие на растенията.

5 ефективни начина да ускорите появата на корени при растенията

Метод 2: Картоф и стъбло

Вземете голям картоф и отстранете всички издънки по него. Направете разрез в картофа и пъхнете стъблото на растението. Стъблото ще започне да образува корени, ако го поливате правилно. Този метод е подходящ дори за най-капризните растения.

Метод 3: Сок от алое

Добавете 5-8 капки сок от алое във вода и поставете стъблото на растението в нея. Това ще стимулира растежа на корените и ще подсили имунитета на растенията. Сокът от алое е известен със своите полезни свойства и ще помогне за здравото развитие на вашите растения.

Доказан начин, с който корените на растението ще се появят за часове

Метод 4: Върбови клонки

Поставете клонки на върба в буркан с вода и изчакайте, докато те образуват корени. След това можете да използвате водата за поливане на растенията. Това е лесен начин да стимулирате растежа на корените и да подобрите здравето на вашите растения.

Метод 5: Разтвор с мая

Разредете 100 мг мая в 1 литър вода и поставете резниците на растенията в разтвора за един ден. След това измийте ги и ги поставете в съд, наполовина пълен с вода. Този метод ще помогне за бързото развитие на корените и укрепването на растенията.

Как да зазимим правилно външните саксийни растения

Използвайки тези 5 доказани начина, вие можете да ускорите процеса на появата на корени при вашите растения. Това ще допринесе за здравия растеж и успешното развитие на вашата градина.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес