Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трикът с черешата през октомври за обилна реколта

04 октомври 2023, 19:22 часа

Черешите са сочен и вкусен плод, който всеки градинар желае да отгледа с максимален успех. За да гарантирате обилна реколта, трябва да обърнете специално внимание на подхранването на черешовите дървета, особено през октомври.

Подготовка за зимата

Октомври е идеалното време за подхранване на черешата преди зимата. Това може да бъде ключът към успешното им плододаване догодина. За последното подхранване за сезона се използва суперфосфат (40-50 гр на квадратен метър) и калиев сулфат (25 гр на квадратен метър). Разпределете тези минерални торове в периметъра на короната на дървото и след това обилно напоете почвата.

НЕ изхвърляйте дръжките на черешите - те са лек при тези заболявания

Хумус и компост

На всеки 2-3 години опитните градинари допълнително подхранват черешата с хумус или компост. Това се прави, като се заровят 3-5 кг материал в земята на дълбочина 15 см около короната на дървото. Този метод на подхранване осигурява на черешите необходимите хранителни вещества за растеж и цъфтеж.

Следвайки тези стъпки за подхранване на черешата през октомври, вие ще подготвите вашите дръвчета за зимата и ще се наслаждавате на обилна реколта през следващия сезон.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес