Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТРИК, с който веднага разбираме дали в почвата има ВРЕДИТЕЛИ

05 април 2022, 09:31 часа

Градинарите, както и сами можете да предположите, се интересуват горещо от вредителите, нанасящи сериозни поражения на растенията. Всеки един, който се занимава с отглеждането на плодове и зеленчуци в градината си, се стреми да елиминира всички онези врагове, които унищожават посевите.

Съществува един изключително лесен трик, посредством който успяваме за нула време да разберем дали в почвата на растенията живеят вредители и ларви.

Как разбираме дали в почвата има вредители?

Лесно е. Ако не сте сигурни дали съществува заплаха за растенията ви, направете следното. Вземете един картоф и го срежете наполовина. След това го поставете с отрязаната страна надолу. 7 дни по-късно вземете картофа в ръце и го огледайте внимателно. Ако в почвата има вредители, по картофа ще видите техните ларви.

За да не се стига до заразяване с тях, започнете да намалявате поливането. Имайте предвид, че въшките по растенията обикновено са знак за преполиване. Много е важно да се уверите, че между отделните поливания почвата остава суха. В чинийката на саксията на цветята не трябва да остава вода.

Есенни врагове и вредители на стайните растения – как да ги обезпаразитите най-добре

Когато забележите паднали листа и остатъци по почвата, отстранявайте ги. Те служат като магнит за насекоми, тъй като органичните отпадъци са тяхната храна.

Пробвайте този трик с картоф и навреме се отървете от вредителите. Така растенията ще се развиват в най-благоприятната за тях среда!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес