Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТОП 5 зеленчука за начинаещи градинари: Ще имате успех

08 април 2024, 18:18 часа

Ако сте начинаещ градинар, но имате желание за усилена работа и градина, с която разполагате, ще се справите отлично с малки насоки. Зеленчуковата градина е една от най-лесните форми на градинарство и е идеална за начинаещи. Важното е да заложите, като за начало, на лесни за засаждане, отглеждане и грижа растения, за да имате успех.

5 зеленчука, които гарантират успех в градината

Тиквички

Тиквичките са силни растения, които дават голяма реколта и не изискват специални грижи. Идеални за начинаещи градинари. За да подобрите покълването, накиснете семената във влажни кърпи, докато поникнат и след това ги засадете в земята.

Цветя за вашата градина през април: Ето какво може да засадите

Грах

Семената на граха са сред първите, които може да засадите, дори когато почвата не е напълно топла. Ще имате готова реколта само след няколко месеца. Няма да изпитате затруднение при отглеждане.

Домати

Доматите са сред най-често срещаните зеленчуци както в градината, така и на трапезата. Заслужава си да се потрудите и да отгледате хубава реколта.

Чери домати или гроздови домати растат бързо и дават годни за консумация плодове по-бързо от по-големите сортове. Изберете слънчево място с плодородна почва и се насладете на растежа.

Не пропускайте ТЕЗИ задачи в градината през април

Зеле

Зелето на практика ще расте само, само не забравяйте да използвате някаква стръв за охлюв, защото могат да провалят цялата ви реколта.

Картофи

Картофите се срещат във всяка градина и са любими на градинарите. В повечето случаи дори не се нуждаете от семена от картофи. Просто внимавайте някоя от вашите пъпки да започне да пониква и я поставете в почвата. Тя ще произведе растение бързо и в края на сезона ще имате реколта.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес