Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТОП 5 храста, които цъфтят рано и остават цъфтящи през цялото лято

30 май 2023, 19:33 часа

Всички обичаме пролетта заради чудесните цветове, които носи със себе си и цветята, които радват окото. Но не би ли било чудесно тези пролетни цъфтежи да продължат и през лятото? Добрите градинари съветват да заложим на определени цъфтящи храсти с невероятен аромат, на които може да се наслаждаваме дълго време без много поддръжка.

5 храста, които цъфтят рано и остават цъфтящи през цялото лято

Спирея

Спирея е един от най-разпространените храсти у нас, който не се нуждае от много грижи. Той започва да цъфти в края на пролетта, но ще пренесе част от този цвят в началото на лятото. Този храст цъфти повторно и е сред храстите, които радват окото и през лятото.

Градина през ЮНИ: Градинарите съветват какво да засадите

Рози

Много градинари избягват да засаждат рози, смятайки, че тези цъфтящи в началото на лятото храсти са твърде трудни за отглеждане. Но ако изберете определени видове рози, това може да се окаже лесна работа. Има много видове, към които може да се насочите, за да ви радват цяло лято.

Хортензия

Хортензията Invincibelle Spirit е разработена в Изследователската станция за планински градинарски култури на Държавния университет на Северна Каролина. Цветът й е се доближава до червеното, а след цъфтеж избледнява до розово.

Грижа за градината през ЮНИ: Ето какво да не пропускате

Синя хортензия

Синята хортензия предпочита кисела почва. По отношение на зеленината, това е едролистна хортензия. Но по отношение на цветята, това е мопхедна хортензия. Видър Nikko Blue има красиви сини цветове, а при някои видове цветът се определя от pH на почвата.

Лавандула

Английската лавандула е най-малкото растение в списъка. За да ви радва с цветовете си в началото на лятото, трябва да осигурите на растението добре дренираща почва. Не изисква много поддръжка.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес