Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайната за изобилна реколта от пипер - рецепта със сода и сол

28 август 2023, 13:50 часа

Изграждането на успешна градина е изкуство, а опитните градинари знаят, че тайната за богата реколта от пипер се крие във внимателно подбраната рецепта. Това е рецептата, която ще ви помогне да се наслаждавате на сочни плодове чак до късната есен.

Смес от сода, сол и течен сапун

Тайната на успеха се крие в проста смес от сода, сол и малко течен сапун. За да подготвите тази магическа смес, вземете 50 грама натриев бикарбонат и 1 чаена лъжичка сол. Добавете малко течен сапун и разбъркайте съставките старателно в 10 литра вода.

Задължително направете тези 3 неща в средата на лятото за огромна реколта от ПИПЕР

Приложение на сместа

Краставиците се пръскат два пъти месечно. Тази подхранваща рецепта допринася за активиране на плододаването на пипера. Освен това тя има положителен ефект върху имунната система на растението, подсилва я и я прави по-устойчива към различни болести и вредители.

Рецептата със сода и сол не се ограничава само до изобилието от пипер през пиковия сезон. Тази подхранваща смес ще продължи да допринася за продължителното плододаване на пипера дори и след края на лятото. Така вие ще имате възможността да се наслаждавате на вкусни, сочни плодове през целия растежен период.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес