Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайната за буйния цъфтеж на ХИБИСКУСА в цветната градина

17 юли 2023, 09:00 часа

Хибискусът е чудесно растение, което да засадите във вашата градина. То е род от около 200 вида, като най-разпространените видове от този род са китайската и суданската роза. За да имате успех с растежа на това цвете, трябва да знаете точния вид и да разберете как да го подрязвате правилно.

Има многобройни сортове с набор от характеристики и цъфтеж с различни цветове. Ако изберете правилния тип за вашата градина, засадите го на правилното място и научете как да го подрязвате – то ще ви се отблагодари с красотата си.

Засяване на семена от ХИБИСКУС за страхотни цветове: Стъпка по стъпка

С правилната грижа за вашето цвете ще го накарате да цъфти постоянно - както цветята за един ден избледняват, така ще се появи енергичен набор от нови цветя, които да ги заменят. С толкова много цветове, от които да избирате, можете да включите хибискус в редица градински цветови схеми.

Как да разпознаем хибискус?

Ако сами сте засадили своя хибискус, вероятно вече знаете към коя категория попада. Но ако ви е подарен или вече е бил засаден, ще трябва да идентифицирате поне категорията, към която принадлежи, за да знаете как да режете хибискус по правилния начин. Точно както подрязвате рододендроните по различни начини и по различно време в зависимост от сорта, същото важи и за хибискуса.

Как да се грижим за китайската роза през зимата

Как трябва да се подрязва хибискусът?

Как трябва да се подрязва хибискус зависи от сорта, който имате. След като идентифицирате сорта хибискус, който имате, ще можете да изберете кой е най-добрият начин за подрязване. Тази грижа се извършва с чифт остри, чисти градински ножици. Чистото порязване, направено с остър инструмент, ще заздравее по-лесно. Използването на чист инструмент също ще помогне за намаляване на шансовете за инфекция. Градинарите споделят да подрязвате в сух ден, като най-добра практика.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес