Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайната на големите краставици е в две съставки

27 юни 2023, 12:34 часа

Често пъти се оказва, че евтините натурални подхранващи средства дават много по-добри резултати от скъпите химически торове.

Ако в градината си отглеждате краставици и целта ви тази година е да увеличите реколтата, то не губете време, а още сега пригответе едно подхранващо средство, за което опитните градинари твърдят, че увеличава значително добива и краставиците са много по-големи, хрупкави и вкусни. Освен това успява да предпази зеленчуците от вредители. Или казано по друг начин - с един куршум успявате да убиете два звека.

Сместа, за която намекваме още в началото на статията, се състои само от две съставки - калиев перманганат и пепел, това е всичко.

Ще берете сочни и хрупкави краставици в кофи, ако направите това

Нужно е да разтворите 0,5 грама калиев перманганат в 3 литра вода. След това изсипете една супена лъжица пепел в 2 литра от разтвора и разбийте с блендер. Разтворът се прецежда и след това се добавя към останалия литър калиев разтвор.

1 чаша от концентрата се разрежда с 5 литра вода и с него се поливат корените на растенията. Това подхранване е препоръчително да се прави веднъж на 25-30 дни, ако искате реколтата да надхвърли очакванията ви.

Имайте предвид, че една чаша от разтвора е достатъчна за поливането на един корен.

Опитните градинари са на мнение, че това е напълно достатъчно, ако искате градината да е отрупана с вкусни и големи краставици. Нашият съвет е да пробвате. Нищо не ви коства.

Ако сте доволни от резултата, не забравяйте да го споделите с вашите приятели и съседи.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес