Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Създайте уютна джунгла у дома, без да отделяте много време за стайните растения

10 май 2024, 12:44 часа

Съвременният живот често оставя малко време за грижа за растенията в къщата, но това не означава, че не можете да създадете уютен зелен кът без ненужни ангажименти. Има много растения, които не само ще украсят красиво вашия интериор, но и не изискват постоянно внимание и грижи. Нека се запознаем с десет такива растения, които ще превърнат дома ви в истински рай в джунглата.

10 стайни растения за създаване на уютна джунгла у дома без ежедневни грижи

1.       Алое вера. Алое вера е идеалното растение за заети хора. Издържа на суша и не изисква често поливане. В допълнение, алое вера има лечебни свойства заради сока си, който помага за заздравяването на порязвания и изгаряния.

2.       Аморфофалус (змийско дърво). Този екзотичен вид растение не само ще украси дома ви, но и толерира липса на поливане в продължение на няколко седмици. Това е чудесен избор за забравящи или заети хора.

3.       Драцена. Драцената не само почиства въздуха от вредни вещества, но и не изисква сложни грижи. Умереното поливане и защитата от пряка слънчева светлина е всичко, от което се нуждае това растение.

4.       Антуриум. Ярките цветя на антуриума ще създадат тропическа атмосфера във вашия дом. Растението цъфти през цялата година и не изисква сложни грижи.

5.       Бостънска папрат (нефролепис). Този вид папрат е не само красива, но и много непретенциозена. Рядко поливане и спокойна атмосфера - и вашата папрат ще зарадва очите.

ТОП 5 стайни растения за вашия дом

6.       Тулси (свещен босилек). Свещеният босилек не само мирише добре, но и е лесен за отглеждане. Има нужда от малко вода и много светлина.

7.       Хризантеми. Ярките цветя на хризантема не само ще украсят дома ви, но и ще помогнат за пречистване на въздуха от вредни вещества.

8.       Парично дърво (Crassula). Crassula се счита за символ на финансово благополучие и не изисква много внимание. Тя обича ярка светлина и умерено поливане.

9.       Калатея. Шарените листа на калатеята се вписват идеално в интериора и не изискват често поливане, но обичат влажността.

10.   Филодендрон. Това растение е идеално за спалнята поради свойствата си да пречиства въздуха и да подобрява качеството на съня.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес