Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съвети за грижа за Мушкатото през летните жеги

17 юли 2023, 09:22 часа

Лятото носи много радости, но за нашите растения, това може да бъде време на изпитания, особено през жегите. Мушкатото е едно от най-популярните растения за отглеждане у дома, благодарение на своята устойчивост и лесна поддръжка. То е естествено адаптирано към горещите условия, като произхожда от Южна Африка, но все пак се нуждае от внимание и грижа.

Поливане

Един от най-важните аспекти на грижата за мушкатото е поливането. Съветът е да поливате растението, когато почвата е суха и топла. Избягвайте поливане през деня, когато слънцето е най-високо на небето, тъй като това ще доведе до изпаряване на водата. Вместо това, изберете сутринта или вечерта, когато условията са по-благоприятни.

Ако искате вашето МУШКАТО да цъфти цяла зима, не забравяйте да направите ТОВА през есента

Подхранване

Мушкатото се нуждае и от подхранване. Препоръчително е да торите два пъти седмично с половин доза течен тор, отколкото наведнъж с цялото количество. Винаги се уверявайте, че почвата е влажна преди да добавяте тор.

Сянка

Макар че мушкатото обича слънцето, прекалената жега може да бъде неблагоприятна. Разсадът може да бъде преместен на по-сенчесто място или да се постави сенник за защита.

Качествена почва

Важно е да знаете, че качеството на почвата е от съществено значение. Използвайте висококачествена почва, която задържа влагата и остава структурно стабилна.

Следвайки тези съвети, ще можете да се насладите на здрави и красиви мушкати през цялото лято. Не забравяйте, че всяко растение се нуждае от любов и внимание, за да процъфти!

Мария Борисова
Мария Борисова Отговорен редактор
Новините днес