Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сложете това в градината и забравете за КЪРТИЦИТЕ

11 май 2022, 09:57 часа

Всеки, който се занимава с отглеждането на екологични плодове и зеленчуци, се стреми да предпази насажденията си от вредители, без да се налага да ползва никаква химия. За съжаление обаче понякога тази борба с неприятелите се оказва безмилостна.

Ако често пъти ставате свидетели на дупки в градината, изкопани от къртици и искате да сложите край на това, тази статия ще ви е изключително полезна. Ще ви споделим за един трик, благодарение на който лесно ще можете да се отървете от унищожителите по напълно хуманен начин.

Методът е малко необичаен, но резултатите от него са нечувано добри. Ще останете много доволни накрая, а най-хубавото е, че нито една къртица няма да е унищожена.

Как да разберете без препарати дали в почвата има земни червеи?

Какво да сложим в градината, ако искаме да прогоним къртиците?

Нужни са ви 2 стари будилника и нищо повече. Този метод е тестван многократно и резултатите от него са наистина добри.

Трябва да нагласите алармите за 6 сутринта и за 12 часа вечерта. Поставете будилниците в буркани и след това им сложете капачки отгоре.

Изкопайте дупки, чиято дълбочина да е около 25 см. Направете това в двата срещуположни края на градината. Ако имате съмнения, че батериите са на издихание, сменете ги.

Плашилото за КЪРТИЦИ, което гони вредителите на мига

Този метод с будилници успява да прогони къртиците дори от дворовете на съседите. Неприятелите ще изпитат страх от звуците на алармата и ще напуснат вашата собственост. Бъдете търпеливи, защото прогонването на къртиците няма да се случи от първия път.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес