Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще ви трябват чували, за да съберете чушките, ако ги полеете с ТОВА

12 септември 2023, 20:44 часа

Грижата за растенията ви изисква внимание и грижи, за да съберете изобилни реколти. Една от тайните за успешното градинарство е правилното подхранване, а английската сол може да бъде ваш съюзник за увеличаване на реколтата на чушките.

Магнезият и сярата

Английската сол е богата на магнезий и сяра. Този кристал е водоразтворим и има способността да транспортира калций до най-горните части на чушките. Този процес подпомага усвояването на важни хранителни вещества, които са необходими на растенията - азот, сяра, фосфор и много други.

Тайни за отглеждане на добра реколта от чушки

Как да подхраните чушките с английска сол?

За да гарантирате изобилна реколта, предлагаме метод за подхранване с английска сол. Една супена лъжица английска сол се разтваря в 4 литра вода. Този разтвор се използва за поливане на чушките веднъж в месеца.

Освен поливането, английската сол може да се използва и за пръскане на чушките. Половин супена лъжица английска сол се разтваря в 1 литър вода и се пръска върху листата на растенията. Тази процедура се извършва също веднъж месечно.

След такова подхранване, чушките растат като луди

Допълнително, английската сол може да се наторява около корените на чушките. Това ще насърчи растежа на растенията и ще увеличи добива.

Английската сол е мощен инструмент за градинарите, които искат да подобрят качеството и количеството на реколтата на чушките си. Започнете да я използвате и ще се радвате на здрави и сочни плодове, готови да бъдат събрани в чували в края на сезона.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес